IV МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДУХОВИХ ОРКЕСТРІВ «ВЕСНЯНА ОДЕСА»

ВЕСНЯНА ОДЕСА

9-10 квітня 2017 року на честь святкування 73-ї річниці визволення Одеси відбувся четвертий щорічний Міжнародний фестиваль духових оркестрів «Весняна Одеса». Традиційно ця подія проходить впродовж декількох днів на різних майданчиках міста.

9 квітня концерти духових оркестрів з Одеси, Києва, Чернігова, Тернополя, а також Туреччини відбулись у всіх районах Одеси. 10 квітня святкування відкрив марш-парад оркестрів, який пройшов за маршрутом від вул. Ланжеронівської ріг Рішельєвської до вул. Троїцької. Також в цей же день дефіле оркестрів супроводжувало урочисту церемонію покладання квітів на площі Десятого квітня.

У Міському саду виступив духовий оркестр Туреччини, у парку Перемоги - концертний оркестр Одеської Військової академії, на Думській площі - Національний президентський оркестр України. У парку Шевченка на сцені «Ракушка» виступив муніципальний духовий оркестр ім.О.Саліка. У Малиновському районі можна було почути Оркестр Управління Південного територіального командування Національної гвардії України, у Київському – Духовий оркестр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм і Тернопільський муніципальний духовий оркестр «Оркестра Волі», у Суворовському – Оркестр Центру військово-музичного мистецтва Військово-Морських Сил ЗСУ.

Продовженням фестивалю оркестрів став флешмоб в ТЦ «Галерея Афіна». Завершилось свято концертом духових оркестрів на площі Театральній.

Фестиваль духових оркестрів проводиться з 2014 року департаментом культури і туризму Одеської міськради спільно з комунальним закладом «Муніципальний театр духової музики імені народного артиста України О.Саліка». Цього року фестиваль набув статусу міжнародного. Фестиваль проводиться з метою ознайомлення мешканців і гостей міста з культурою духової музики, а також її популяризації серед усіх верств населення.

Слід зазначити, що вперше у уьому фестивалі взяв участь Духовий оркестр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм (художній керівник та головний диригент – Заслужений діяч мистецтв України АНАТОЛІЙ ТКАЧУК). Колектив блискуче виступив та отримав Почесну відзнаку від Одеської міської Ради.


QR-Code generated with LudwigQRCode