НЕЗАБУТНІЙ ВЕЧІР ФЕРЕНЦА ЛІСТА ВІД МАЕСТРО ГЕННАДІЯ ДЕМ’ЯНЧУКА

ГЕННАДІЙ ДЕМ’ЯНЧУК

Завершальний у цьому сезоні концерт з циклу «Фортепіанний абонемент» був довгоочікуваним для чернігівських шанувальників музики. Адже на виступи нашого знаменитого піаніста Геннадія Дем’янчука публіка ходить, ледве почувши прізвище. І 29 травня 2017 року музикант подарував чернігівцям чудовий вечір, який присвятив великому угорському композитору і піаністу Ференцові Лісту. Зі сцени Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм пролунала хрестоматійна Соната сі-мінор, а також фортепіанні п’єси «Сірі хмари», «Траурна гондола», «Мефісто-вальс» № 1, п’єси з циклу «Роки паломництва»: «Громовиця», «Долина Обермана», «Водограї вілли д’Есте». І це знову було вражаюче: дві години подорожі у глибинному світі музичного романтизму Ліста у віртуозному і витонченому виконанні Геннадія Дем’янчука.

Це вже 18-й концерт з циклу «Фортепіанний абонемент» Чернігівського обласного філармонійного центру за два сезони існування творчого проекту. І надалі шанувальників музики чекають не менш цікаві музичні вечори, які розпочнуться вже з вересня. Про це повідомив автор і ведучий проекту, заслужений діяч мистецтв України, доктор філософії, мистецтвознавець Олег Васюта, який вже сьогодні веде активну роботу по організації «Фортепіанного абонемента» у наступному концертному сезоні. І звичайно нас чекають нові зустрічі з незрівнянним Геннадієм Дем’янчуком і світом його глибоких чаруючих музичних образів.

Віра Лобановська

Довідка: Геннадій Дем’янчук, піаніст, педагогог, заслужений артист України. Доцент кафедри спеціального фортепіано Національної музичної академії України ім. П.І. Чайковського, викладач класу фортепіано Чернігівського музичного коледжу ім. Л.М. Ревуцького, артист Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм. Виступав на багатьох сценах України, а також Італії, Бельгії, Південної Кореї, Японії, Росії, Німеччини, Франції. Лауреат міжнародних конкурсів: "Jeunesses Musicals" у Белграді (Югославія, 1989 рік, І премія), "Music World" у Фівіццано (Італія, 2001 рік, І премія). Закінчив Московську державну консерваторію ім. П.І. Чайковського (клас народного артиста Росії Є. Малініна) і асистентуру-стажування (клас народного артиста Росії М. Воскресенського).


QR-Code generated with LudwigQRCode