ЗАСІДАННЯ КОМІТЕТУ З ПРИСУДЖЕННЯ ПРЕМІЇ ІМЕНІ БОГДАНА ХМЕЛЬНИЦЬКОГО

У Центральному будинку офіцерів Збройних Сил України під головуванням першого заступника Міністра оборони України Івана Руснака відбулося засідання Комітету з присудження премії імені Богдана Хмельницького за краще висвітлення військової тематики у творах літератури та мистецтва з метою конкурсного відбору лауреатів премії.

У конкурсі на здобуття премії імені Богдана Хмельницького, який проводиться у Міністерстві оборони України дев’ятий рік поспіль, взяло участь тридцять претендентів у п’яти номінаціях (література, кіно, образотворче, музичне, театральне мистецтво).

Основний критерій, які висувався до творів є їх актуальність, кореляція з нинішніми подіями щодо захисту України від зовнішнього ворогу в ході антитерористичної операції.

Лауреатами премії імені Богдана Хмельницького, за рішенням Комітету, стали:

член Національної спілки письменників України Олег Гончаренко за виставку фото-поетичних колажів «АТО. Моменти істини» у номінації «Літературні твори військової тематики»;

художній керівник та головний диригент духового оркестру Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм Анатолій Ткачук за марші «Гордість України», «Героям Слава!», «Переможець» у номінації «Музичні твори військової тематики»;

актор, продюсер Антон Сладкевич за художній кінофільм «Полон» у номінації «Твори кіномистецтва військової тематики»;

член Національної спілки фотохудожників України Юрій Величко за виставку фоторобіт «Життя на нулі» у номінації «Твори образотворчого мистецтва військової тематики».

Довідково. Премія імені Богдана Хмельницького за краще висвітлення військової тематики у творах літератури та мистецтва присуджується щороку за твори літератури і мистецтва, публіцистики і журналістики, спрямовані на утвердження високих гуманістичних, державотворчих ідеалів, підняття престижу Збройних Сил України, пропаганду військової служби, формування у військовослужбовців і молоді національної самосвідомості, гідності, духовності і культури, почуття патріотизму, вірності військовим традиціям Українського народу, соціально-психологічної та військово-професійної готовності до служби у Збройних Силах України.

З 2017 року премія присуджується у п’яти номінаціях відповідно до видів мистецтва: література, кіно, образотворче, музичне, театральне мистецтво. Крім того, цього року збільшується розміру премії з 10 тис грн. до десяти прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановленого на початок бюджетного року у кожній номінації.

Премії присуджуються до Дня Збройних Сил України.

Джерело: Міністерство оборони України


QR-Code generated with LudwigQRCode