ВОКАЛЬНА КЛАСИКА ВІД ЗІРОК ЧЕРНІГІВЩИНИ

ВОКАЛЬНИЙ АБОНЕМЕНТ

Перша у новому 2018 році програма проекту «Вокальний абонемент» відбулася у святковий «староноворічний» день – 14 січня. Вона стала справжнім подарунком для шанувальників вокального мистецтва. Керівник проекту, автор, режисер та ведучий програми заслужений діяч мистецтв України, доктор філософії, мистецтвознавець Олег Васюта з гордістю і пошаною представляв учасників концерту, солістів-вокалістів Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм, які продовжують славні традиції талановитих співаків Чернігівщини. Він задумав програму таким чином, щоб представити широку палітру можливостей людського голосу: бас, баритон, тенор, сопрано. Тож у концерті взяли участь чотири вокалісти з відповідними голосами.

Відкрив програму заслужений артист України, лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів соліст-вокаліст Чернігівського філармонійного центру Сергій Сулімовський. Чарівний тенор у поєднанні з гарними акторськими здібностями забезпечили йому шану і любов чернігівської публіки. У його виконанні пролунали «Арія Каварадосі» з опери «Тоска» Дж. Пуччіні, а також українська народна пісня «Там де Ятрань круто в’ється».

Лауреат міжнародних конкурсів Сергій Гладарьов потішив слухачів мужнім баритоном і гарною вокальною технікою. Він виконав твори С. Рахманінова, А. Страделли, Е. Тал’яфері.

Ніжний, витончений, надзвичайно лагідний голос Лариси Литвин просто заворожив публіку. У неї колоратурне сопрано, яким вона майстерно володіє. Співачка виконала арії з відомих опер Г. Доніцетті, Дж. Верді, Ш. Гуно, М. Римського-Корсакова, Дж. Пуччіні, М. Лисенка.

Завершував програму колоритний бас лауреата всеукраїнського конкурсу Івана Берізки. У його репертуарі є і оперні арії, і народні пісні. Але після зворушливого виконання відомого твору «Дивлюсь я на небо» (слова М. Петренка, музика Л. Александрової в обробці В. Заремби) публіка довго не відпускала співака. Довелося співати на БІС знамениту народну пісню «Взяв би я бандуру», яка у його яскравому виконанні вже стала своєрідною візитівкою артиста.

Вокалістам акомпанували на роялі заслужений працівник культури України Світлана Пилипенко та лауреат всеукраїнського конкурсу Віктор Заяць.

Олег Васюта повідомив, що це вже 12-й концерт з циклу «Вокальний абонемент», а наступний відбудеться 18 лютого цього року.

Принагідно він також запросив глядачів відвідати Чернігівський філармонійний центр найближчим часом. А саме 21 січня 2018 року тут відбудеться концерт київської піаністки, лауреата Міжнародних конкурсів Марії Віхляєвої, присвячений творчості видатних композиторів Ф. Шопена та Ф. Ліста.

Віра Лобановська


QR-Code generated with LudwigQRCode