ДЕНЬ ЗЕМЛЕВПОРЯДНИКА СВЯТКУВАЛИ У ЧЕРНІГІВСЬКОМУ ФІЛАРМОНІЙНОМУ ЦЕНТРІ

НАРОДНИЙ ХОР - ДЕНЬ ЗЕМЛЕВПОРЯДНИКА 2018


Професійне свято День землевпорядника в Україні відзначають з 2000 року у другу суботу березня, відповідно до Указу Президента України. 7 березня 2018 року фахівці Чернігівщини, чия діяльність пов’язана з цією важливою сферою народного господарства, зібралися у Чернігівському обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм. Вітаючи колег з професійним святом, начальник Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області Надія Чіпак наголосила на значимості професії землевпорядника в Україні, де земля – серед найголовніших багатств і найцінніших ресурсів.

Керівник управління торкнулася актуальних завдань, що постали перед землевпорядною службою на сучасному етапі реформування країни. Зокрема, вона нагадала про підписаний Меморандум про співпрацю з головами ОТГ та затверджені плани-графіки з передачі земель. На її переконання, 2018 рік має увійти в історію як рік, з якого розпочався процес реформування земель територіальних громад: «Впродовж цього року землевпорядна служба області має забезпечити проведення робіт з інвентаризації та передати у відання 37 територіальних громад близько 150 тисяч гектарів земель сільськогосподарського призначення державної власності».

Надія Чіпак окреслила коло загальних питань, над якими має працювати землевпорядна служба, а саме: забезпечення раціонального й ефективного використання землі, збереження її якості, забезпечення землею учасників АТО, проведення земельних аукціонів, формування бази Державного земельного кадастру.

Здобутки землевпорядників Чернігівщини керівник управління підтвердила мовою цифр і фактів. Так кадастрові реєстратори області зареєстрували в Державному земельному кадастрі майже 97 тисяч земельних ділянок; понад 30 тисяч гектарів землі за минулий рік знайшли своїх власників та користувачів; за результатами земельних торгів в оренду передано близько 4,5 тисяч гектарів, що дало можливість поповнити бюджети місцевих рад на понад 7 мільйонів гривень. Експертами обласної служби опрацьовано більше 15 з половиною тисяч документацій із землеустрою, розглянуто близько 29 тисяч звернень громадян, інспекторським складом проведено 616 перевірок дотримання вимог земельного законодавства, фахівцями служби опрацьовано понад 86 тисяч документів.

На урочистому заході відбулося нагородження працівників землевпорядної служби області, які відзначилися досягненнями в праці по реформуванню земельних відносин, пропагуванні земельного законодавства та з нагоди професійного свята, грамотами Головного управління Держгеокадастру в Чернігівській області та грамотами Чернігівської обласної державної адміністрації.

По завершенні офіційної частини учасників урочистостей привітали концертом артисти Академічного народного хору обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Володимира Коцура; балетмейстер Віктор Войніков. Ведучий — Ігор Василенко.

Віра Лобановська
-----
Фото — Віктор Кошмал


QR-Code generated with LudwigQRCode