НАРОДНИЙ ХОР З КОНЦЕРТАМИ НА СХОДІ УКРАЇНИ – ПІДТРИМКА ВІД МИТЦІВ ЧЕРНІГІВЩИНИ

НАРОДНИЙ ХОР З КОНЦЕРТАМИ НА СХОДІ УКРАЇНИ


З 19 по 23 березня 2018 року Академічний народний хор Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм перебував у Донецькій та Луганській областях. Колектив відпрацював чотири концерти у містах Краматорську і Покровську Донецької області та Сватовому Луганської області. Один концерт організатори змушені були відмінити через хуртовину й ожеледь. Незважаючи на складні погодні умови, чернігівських артистів скрізь зустрічали повні зали глядачів.

«Ми їхали підтримати людей на Сході своїм мистецтвом», - розповів художній керівник та головний диригент хору заслужений діяч мистецтв України Володимир Коцур. – «До концертних програм ми включили твори відомих українських композиторів і наші власні композиції та обробки народних пісень, музичні й танцювальні номери – все найкраще, щоб підняти людям настрій». Найбільш хвилюючим, за його словами, був концерт для військових АТО, що несуть службу на передовій. Артисти з особливими почуттями працювали для воїнів-захисників. А воїни, розчулені рідними піснями й музикою, часом навіть не стримували сліз.

Творче відрядження колективу відбулося у рамках всеукраїнської акції «Український Донбас», спрямованої на його інтеграцію в єдиний культурний простір України, зміцнення єдності й цілісності держави. Окрім Академічного народного хору, в акції взяли участь представники Ніжинського академічного українського драматичного театру імені М. Коцюбинського, обласної організації Національної Спілки художників України. Очолював делегацію від Чернігівщини директор Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА Олександр Левочко. На брифінгу 26 березня 2018 року він повідомив, що у ході візиту було підписано три Меморандуми про співробітництво в культурно-мистецькій сфері між Департаментом культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації та Краматорською й Покровською міськими радами Донецької області, а також Сватівською райдержадміністрацією та Сватівською районною радою Луганської області.

Віра Лобановська


QR-Code generated with LudwigQRCode