КАПЕЛА БАНДУРИСТІВ ІМ.ОСТАПА ВЕРЕСАЯ ІНІЦІЮВАЛА МЕМОРІАЛЬНУ АКЦІЮ "КРОВ ЛЮДСЬКАЯ - НЕ ВОДИЦЯ"

ФЛЕШ-МОБ ДО ДНЯ ПАМ'ЯТІ



У День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні з ініціативи капели бандуристів імені Остапа Вересая обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм (керівники - заслужена артистка України Раїса Борщ та заслужений працівник культури України Микола Борщ) 22 червня 2018 року у Чернігові біля П’ятницької церкви відбувся флеш-моб «Кров людская - не водиця».

До заходу, який підтримала учнівська та студентська молодь, представники низки громадських організацій, державних установ та закладів, духовенство, ветерани ІІ світової війни та учасники АТО, долучилися також керівники органів влади - заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Наталія Романова та перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук.

Учасники культурно-мистецької меморіальної акції хвилиною мовчання вшанували жертв війни та всіх загиблих героїв, які в різні воєнні часи захищали рідну землю від ворогів. До учасників флеш-мобу звернулися голова Чернігівського обласного відділення Української спілки в’язнів-жертв фашизму Ніна Зубок та ветеран російсько-української війни, боєць 41-ого окремого мотопіхотного батальйону Альберт Черешко. Промовці читали вірші і закликали чернігівців завжди пам`ятати і належно шанувати захисників нашої держави і робити все залежне від кожного, аби російській агресії було покладено край і в Україні нарешті запанували мир і злагода.

Заупокійну літію за полеглими відправили настоятель П’ятницької церкви, протоієрей Мирон Баран та настоятель храму Святої Великомучениці Катерини, протоієрей Роман Кіник.

Завершився флеш-моб спільним виконанням пісні-молитви Тараса Петриненка «Боже, Україну збережи» та покладанням квітів до пам’ятників на місцях найбільш масових страт цивільного населення Чернігова за часів нацистської окупації.

Коментуючи ініційований капелою бандуристів імені Остапа Вересая меморіальний флеш-моб «Кров людская - не водиця», художній керівники колективу Раїса Борщ розповіла, що ідея акції не з’явилася просто так з нічого. «Вона органічно виплила з нашого життя, з наших щоденних проблем». За словами Раїси Миколаївни, капела бандуристів в своєму репертуарі має широкий спектр патріотичних творів, які не залишають слухачів байдужими. «І от сьогодні я бачу, що ми попали, як то кажуть, в саме серце. І нехай людей було не так багато, та ми бачили в їхніх очах щирий відгук на цю подію. І я думаю, що й усі наші артисти по-справжньому задоволені від цього заходу. Ми зробили потрібну справу», - сказала пані Раїса.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру
фестивалів та концертних програм
тел.: (0462) 675-431


QR-Code generated with LudwigQRCode