ДЕНЬ ЄДНАННЯ В ЧЕРНІГОВІ

2022.02.16

У непростий для всієї України час, коли постала загроза чергового військового вторгнення з боку Росії, єдність нашого суспільства, як ніколи, важлива. Саме тому сьогодні, 16 лютого 2022 року, багато активних жителів обласного центру  вийшли на Красну площу Чернігова аби продемонструвати свою згуртованість та рішучу готовність боронити країну від ворожих зазіхань.


У зібранні взяли участь ветерани російсько-української війни, військовослужбовці, представники органів влади, духовенство та громадськість.


Під звуки Державного гімну України у виконанні Академічного народного хору Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм було урочисто піднято Державний Прапор України.


З вітальними словами до учасників акції звернулися: заступниця голови Чернігівської ОДА облдержадміністрації Жанна Шерстюк, перша заступниця голови Чернігівської обласної ради Ніна Лемеш, ветеран АТО/ООС Ігор Бизган та  представник Українського інституту національної пам'яті у Чернігівській області Сергій Бутко.


Виступаючі закликали українське суспільство до єднання. - Крім нас самих, нашу свободу і незалежність ніхто не здатен захистити. То ж згуртованість українців – це найсильніша зброя, що здатна перемогти будь-якого ворога, - лейтмотив кожного виступу. В промовах також звучали слова подяки Збройним Силам України, вітчизняним дипломатам та державам-партнерам за зусилля, спрямовані на захист вільної і незалежної України.


Нагадаємо, сьогоднішній день в Україні оголошено Днем єднання Указом Президента України від 14 лютого 2022 року № 53/2022 з метою консолідації суспільства та зміцнення його стійкості.


Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм


QR-Code generated with LudwigQRCode