ВІДБУЛИСЯ УРОЧИСТОСТІ ДО ДНЯ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВНОСТІ

2023.07.28


Згідно з указом Президента України від 24 серпня 2021 року Україна святкує День Української Державності. Саме 28 липня - у День Хрещення Київської Руси-України, коли вшановується пам’ять про видатного державотворця, святого рівноапостольного князя Київського Володимира Великого - в Чернігові біля пам’ятника Борцям за волю та незалежність України зібралася громадськість, військовослужбовці, духовенство та представники влади.

У виконанні заслуженого артиста України, соліста обласного філармонійного центру Сергія Сулімовського прозвучав Державний гімн України.

Учасники урочистої церемонії хвилиною мовчання та покладанням квітів помянули тих, хто за понад тисячолітню історію боровся за українську державність і поклав за неї своє життя. Молебень за Україну відправив секретар Чернігівської єпархії Православної церкви України отець Роман.

Представник Українського Інституту Національної пам’яті у Чернігівській області Сергій Бутко виступив з короткою промовою в якій зупинився на основних віхах українського державотворення та привітав присутніх із днем, коли ми українці об’єднані єдиною великою ідеєю - ідеєю нашої спільної перемоги над ворогом, ідеєю відстоювання нашої держави України, ідеєю єдності всіх українців в усьому світі.

Завершилися урочистості музичною композицією «Молитва» у виконанні її авторки, солістки Чернігівського обласного філармонійного центру Наталії Липницької та театру танцю «Екватор». Артисти присвятили свій виступ захисникам та захисницям України, які сьогодні на різних фронтах відбивають російську навалу.

Провів захід Гордій Єрмак.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм


QR-Code generated with LudwigQRCode