“СМАРАГДИК, АБО КІГОТЬ ЗЕЛЕНОГО ДРАКОНА” — ПРЕМ’ЄРА У ФІЛАРМОНІЙНОМУ ЦЕНТРІ

2023.12.24 Смарагдик

У переддень Різдва, 24 грудня 2023 року, Чернігівський обласний філармонійний центр і Єдиний Мистецький Простір Чернігівщини — проєкт, що реалізується під егідою Чернігівської обласної військової адміністрації, презентували музичну новорічну казку “Смарагдик, або Кіготь зеленого дракона” у постановці Оксани Тунік-Фриз та Євгена Мацака за сценарієм Оксани Тунік-Фриз. Прем’єра казки захопила юних глядачів, які приїхали зі всієї Чернігівщини.

Перед початком вистави привітав дітлахів Святий Миколай. З привітаннями до глядачів звернувся начальник Чернігівської обласної військової адміністрації В’ячеслав Чаус, який побажав всім в новому році миру і добра, а передусім — Перемоги.

Казка “Смарагдик, або Кіготь зеленого дракона” — про те, як щира любов пробуджує життя. Хворій дівчинці Ліз допоможе лише диво. І це диво може статися лише у новорічну ніч. А в старому парку схований цілющий смарагд з кігтя дракону, який повертає здоров’я. І кожен, хто опиниться у його сяйві у новорічну ніч, буде зцілений. Герої цієї казки Ада, Хлоя і Гектор намагаються дістати цей смарагд для Ліз, зустрічаючи на своєму шляху дивних пані Курдюпель і пані Бурульку, а згодом і самого зеленого дракона Смарагдика. Історія доводить: під Новий рік можуть відбутися різні дива, але обов’язково має бути той, хто цього дива дуже сильно хоче.

У показі взяли участь артисти філармонійного центру — заслужена працівниця культури України Світлана Пилипенко, Іван Гладков, Марина Маккей, Анна Михневич, Дар’я Михневич, Ксенія Трубіна, Яна Сидоренко, Олександр Сьомченко, артисти Театру танцю “Екватор” Тетяна Герус, Світлана Києвицька, Артем Коптель, Ольга Кузьменко, Світлана Кугук, а також Олексій Шмирьов і Валентина Гаркуша.

Покази казки “Смарагдик, або Кіготь зеленого дракона” — щодня з 24 по 30 грудня о 13:00. Слідкуйте за анонсами на сайті філармонійного центру nota.net.ua.

Фрагмент:

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм


QR-Code generated with LudwigQRCode