ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ КОРЮКІВСЬКОЇ ТРАГЕДІЇ

2024.03.01 Корюківка

Корюківка була найбільшим населеним пунктом у Європі, який під час Другої світової війни знищили нацисти під час каральної операції 1–2 березня 1943 року: воєнні злочинці вбили 6700 людей. Корюківська трагедія – національний символ скорботи за всіма загиблими в українських селах, знищених нацистськими окупантами в 1941–1944 роках.

Спалюючи цілі села та вбиваючи жителів, нацисти мали єдину мету – залякати й упокорити. Те ж мають на меті російські окупанти, вдаючись до тактики терору проти українців. І злочин нацистів у Корюківці, і сучасні злочини росіян у Бучі, Ізюмі, Ягідному та інших окупованих селах і містах свідчать про однакову злочинну природу їхніх організаторів – гітлерівського нацистського та путінського неонацистського – рашистського режимів.

У день роковин Корюківської трагедії начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус зустрівся із делегацією Посольства Федеративної Республіки Німеччина у складі тимчасово повіреного у справах Посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні Тіма Пранге та військового аташе Посольства Торстена Фріза. Пізніше представники Посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні разом з мешканцями Корюківки вшанували пам’ять загиблих жителів міста і разом з ними – всіх закатованих у часи Другої Світової війни. Участь у меморіальній акції взяли і представники Чернігівського обласного філармонійного центру.

Правда про трагедію Другої світової війни в Україні потрібна для розуміння теперішньої російсько-української війни, коли війська російського агресора знову чинять масові воєнні злочини.

за матеріалами Чернігівської ОВА


QR-Code generated with LudwigQRCode