ХОР ІМ. БОРТНЯНСЬКОГО: ТВОРИ ДОМАРАЦЬКОГО, БАХА І ВІВАЛЬДІ В ІСТОРИЧНОМУ МУЗЕЇ

2024.04.26 ХБ бароко

Від січня в останню п’ятницю місяця відвідувачі Чернігівського історичного музею мають змогу наживо почути барокову музику у виконанні Академічного камерного хору ім. Д.Бортнянського обласного філармонійного центру. Артисти хору на чолі з Ігорем Найдьоном презентують твори, що відображають музичну палітру XVII-XVIII століть.

У січні в історичному музеї почалася реалізація проєкту “Мода Гетьманщини (від бароко до рококо)”. Проєкт включає і презентацію культурної моделі барокової епохи.

У межах проєкту 26 квітня 2024 року хор ім. Бортнянського та концертмейстер Ольга Шадріна представили нову концерту програму. Для слухачів під диригуванням Єлизавети Куценко прозвучав, зокрема, концерт Івана Домарацького “Праотцев днесь всіх”. “Творчість Івана Домарацького як представника вітчизняної партесної школи, яку представляють також Микола Дилецький, Симеон Пекалицький, - це вершина барокової музики в Україні”, - підкреслює Ігор Найдьон.

Також були виконані мотет Йоганна Себастьяна Баха “Ich lasse dich nicht”, фрагмент духовної кантати Антоніо Вівальді “Глорія”.

За словами керівника хору, представлені в концертній програмі твори демонструють такі характерні для музичного бароко риси як насиченість партитури і мікродинаміка. “Кожна, навіть маленька, інтонація динамічно підкреслюється”, - каже пан Ігор.

Наступний концерт Академічного камерного хору ім. Д.Бортнянського в межах проєкту історичного музею “Мода Гетьманщини (від бароко до рококо)” очікується наприкінці травня.

Пресцентр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм


QR-Code generated with LudwigQRCode