ПРИСВЯТА ГЕРОЯМ-ЗАХИСНИКАМ: “НАША СЛАВА КОЗАЦЬКАЯ”

2024.06.28 КБ Слава

Захисникам Чернігівщини, міста-героя Чернігів присвятили свою концертну програму артисти Капели бандуристів ім. Остапа Вересая під орудою заслуженої артистки України Раїси Борщ та заслуженого працівника культури України Миколи Борща. Прем’єра програми “Наша слава козацькая” відбулася 28 червня 2024 року. Символічно, що показ проєкту відбувся у День Конституції, коли українці відзначають одне з найважливіших свят Української держави.

Війна росії проти України, що триває вже понад десять років, зламала мільйони доль. Широкомасштабне вторгнення, що почалося у лютому 22-го, спричинило наслідки, яких Європа не бачила з часів Другої світової.

Але Україна продовжує звитяжну боротьбу! Композиції, сповнені патріотичного духу, козацькі пісні, молитовні твори включили у свою програму “Наша слава козацькая” артисти Капели бандуристів. До програми увійшли твори Євгена Адамцевича, Миколи Лисенка, Раїси Борщ і Миколи Борща, Анатолія Пашкевича, Володимира Тилика, Бориса-Юрія Янівського, Олександра Давидовського, Левка Ревуцького, Петра Свиста, Тараса Петриненка, Миколи Леонтовича, Олега Марцинківського.

“Наша слава козацькая” — для тих і про тих, хто у лютому 22-го року, зокрема й на Чернігівщині, першими дали потужну відповідь на ворожу лють. Це твори для тих і про тих, хто ціною свого життя нині береже Україну від рашистської нечисті, оберігає кордон держави від посягань ворога. Це й про матерів, чиї серця ніколи не змиряться з втратою дитини, що пішла у засвіти на полі бою. А головне — про безмежну любов до рідної землі.

Приємний сюрприз очікував на митців і глядачів по завершенню концерту. Нагадаємо, цьогоріч Раїса і Микола Борщ стали лауреатами обласної літературно-мистецької й історико-краєзнавчої премії імені Сергія Богдана. Тож Петро Антоненко як редактор видань “Світ-інфо” і “Струна”, що разом з культурно-мистецьким центром “Інтермеццо” є засновниками премії, вручив лауреатські дипломи творчому подружжю.

Пресцентр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм


QR-Code generated with LudwigQRCode