“ВЕЧІР З МУЗИКОЮ МОЦАРТА”

2024.08.02 АСО Моцарт

“Вечір з музикою Моцарта” 2 серпня 2024 року провели у Чернігівському обласному філармонійному центрі численні шанувальники класичної музики. Нову програму з творів великого австрійського композитора виконав Академічний симфонічний оркестр “Філармонія” під диригуванням заслуженого діяча мистецтв України Миколи Сукача.

У першому відділенні програми “Вечір з музикою Моцарта” прозвучав Концерт для фортепіано з оркестром №17 соль мажор (солістка — Ольга Шадріна). Твір був написаний у 1784 році. Фахівці відзначають надзвичайну музичну виразність Концерту №17, завдяки чому він став одним з найпопулярніших концертів автора.

Друге відділення стало продовженням нового мистецького проєкту оркестру “Філармонія” “Симфонія тривалістю в життя”, в якому оркестр протягом концертного сезону планує виконати всі симфонії Моцарта. Прозвучали симфонії 9, 10 і 11, написані на початку 70-х років XVIII сторіччя — у той час юному композитору було 13-14 років.

Вже в серпні Академічний симфонічний оркестр “Філармонія” планує презентувати свою нову концертну програму з творів Гайдна. Слідкуйте за анонсами!

Пресцентр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм


QR-Code generated with LudwigQRCode