“NEW JAZZINKYIV BAND”: “ДЖАЗОВІ ІСТОРІЇ ДЛЯ ЛЮДЕЙ”

2024.08.03 Коган 2

Лексичні значення змінюються завдяки сучасному мистецтву. Якщо відносно донедавна слово “культовий” мало передусім обрядовий зміст, то нині найчастіше так кажуть про непересічний мистецький феномен. І якщо говорити про джаз в Україні, то подібний епітет щодо проєкту “NEW JAZZINKYIV BAND” на чолі з Олексієм Коганом здається справедливим.

Справжня легенда вітчизняної джазової музики разом зі своїм колективом “NEW JAZZINKYIV BAND” 3 серпня 2024 року подарували чернігівським глядачам неповторний вечір джазу на сцені обласного філармонійного центру. Олексій Коган (бас), Артем Менделенко (саксофон), Олег Богуш (клавішні), Валерій Волков (ударні) розповіли “Джазові історії для людей” — програму, в якій поєдналися музика, щире спілкування і гарний настрій. Червоною ниткою через концертну програму проходила тема вдячності воїнам, які нині боронять Україну.

“Джазові історії для людей” — це класика джазу, це сучасний джаз, це особливе сприйняття музичного мистецтва. За кожним виконаним твором є своя жива історія, і почути її — особливо від Олексія Когана! — значить краще відчути джаз в собі. Тож програма “Джазові історії для людей” від “NEW JAZZINKYIV BAND” стала годиною єднання музикантів і публіки, годиною, коли нові історії вписувалася у велику українську джазову історію.

Пресцентр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм


QR-Code generated with LudwigQRCode