АРТИСТИ ФІЛАРМОНІЙНОГО ЦЕНТРУ НА ВІДЗНАЧЕННІ 205-РІЧЧЯ ПАНТЕЛЕЙМОНА КУЛІША

2024.08.07 205 Куліш

7 серпня 2024 року виповнилося 205 років від дня народження українського письменника, поета, фольклориста, мовознавця, перекладача, філософа Пантелеймона Куліша. У цей день в обласному історико-меморіальному музеї-заповіднику Куліша “Ганнина Пустинь” у селі Оленівка Ніжинського району відбулася Всеукраїнська наукова конференція “Культурницький націоналізм Пантелеймона Куліша”.

В урочистих заходах взяли участь артисти Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм — Капела бандуристів ім. Остапа Вересая (художній керівник та головний диригент — заслужена артистка України Раїса Борщ, головний хормейстер — заслужений працівник культури України Микола Борщ), народний артист України, лауреат Шевченківської премії Василь Нечепа. І це справді символічно, адже тема бандурної музики, доль співців-бандуристів глибоко цікавила Пантелеймона Куліша і посідала непересічне місце в його творчості.

Квіти лягли до могил Пантелеймона Куліша, Ганни Барвінок, Василя Білозерського. Була відправлена заупокійна літія.

У “Ганниній Пустині” учасники заходу, почесні гості мали змогу ознайомитися з виставками та експозиціями у будинку Білозерських та меморіальній хаті Куліша. А ще —насолодитися справжнім українським музичним мистецтвом, почувши виступи Капели бандуристів ім. Остапа Вересая та Василя Нечепи.

Провів урочистості заслужений артист України Олексій Биш.

Сучасна Україна опікується і зберігає свою одвічну історію, вшановує і пам’ятає історичні постаті та їхній внесок у розбудову та збереження української державності крізь віки.

Пресцентр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм

за матеріалами музею-заповідника П. Куліша “Ганнина Пустинь”


QR-Code generated with LudwigQRCode