“БЕНТЕЖНО-ГЕНІАЛЬНЕ БЕЗУМСТВО” У КИЇВСЬКІЙ ОПЕРІ

2024.09.22 Безумство Київ

“Бентежно-геніальне безумство” продовжує з успіхом крокувати українськими сценами. Прем’єра музичної трагікомедії у постановці Оксани Тунік-Фриз та Євгена Мацака за сценарієм Оксани Тунік-Фриз відбулася у травні у Чернігівському обласному філармонійному центрі. У червні вистава підкорила ніжинських глядачів. А 22 вересня 2024 року у “Бентежно-геніальне безумство” вперше занурилася київська публіка: показ спільного проєкту Єдиного Мистецького Простору Чернігівщини і Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм відбувся на сцені Київського муніципального академічного театру опери і балету для дітей та юнацтва.

Столична публіка радо вітала чернігівських акторів і музикантів. Режисери “Бентежно-геніального безумства” – учасники джаз-бенду “Bentega” – взяли за музичну основу музику свого колективу, поєднавши живий джаз і драматичне дійство, що розгортається в атмосфері старого ресторану. У виставі провідною є тема ментального здоров’я, яка розглядається через історії учасників драми.

У “Бентежно-геніальному безумстві” на сцені Київського муніципального академічного театру опери і балету для дітей та юнацтва взяли участь актори Юрій Заєць, Валентина Гаркуша, Станіслав Аракільян, заслужена артистка України Наталія Максименко, ветеран російсько-української війни Юрій Вєткін, Олексій Шмирьов, артисти філармонійного центру – Марина Маккей, Яна Сидоренко, Ксенія Трубіна, Анна Михневич, Дар’я Михневич, Олександр Сьомченко. Хореографія Театру танцю “Екватор” – у постановці Івана Гладкова.

Пресцентр Чернігівського обласного філармонійного центр

фестивалів та концертних програм


QR-Code generated with LudwigQRCode