УКРАЇНСЬКИЙ ДОНБАС. НАРОДНИЙ ХОР

УКРАЇНСЬКИЙ ДОНБАС. НАРОДНИЙ ХОР

На виконання наказу Міністерства культури України від 30.12.2015 р. №1126 щодо проведення загальноукраїнського проекту культурної інтеграції "Український Донбас" та за підтримки Чернігівської обласної державної адміністрації,  колективи Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм  виступили з концертами в Донецькій області.

Нагадаємо, що у травні цього року в містах Бахмут та Селидове виступив Духовий оркестр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм (художній керівник та головний диригент, заслужений діяч мистецтв України Анатолій Ткачук).

Цього разу Донецьку область відвідав Академічний народний хор Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм (художній керівник та головний диригент, заслужений діяч мистецтв України Володимир Коцур).

Так, 23 серпня 2016 року у будинку культури міста Бахмут, 24 серпня у будинку культури міста Новогродівка та на Центральній Площі міста Селидове відбулися концерти ​до 25-ої річниці Дня Незалежності України.

Концертна програма складалася з українських народних пісень та хореаграфічно-вокальних композицій у постановці заслуженої артистки України Людмили Джим, та артиста балету Академічного народного хору Віктора Войникова.

Також в концерті народного хору брала участь Олена Белеванцева - мати старшого солдата 13-го батальйону ЗСУ Володимира Близнюка, який загинув 6 вересня 2014 року в Станиці Луганській під час проведення АТО. У її виконанні прозвучала українська патріотична поезія українського поета В.Симоненка, а також власний вірш присвячений своєму сину.

Глядачі з великим задоволенням сприймали концертну програму та висловили сподівання, що Академічний народний хор невдовзі знову завітає в Український Донбас.

Сюжет Чернігівського обласного радіо (уривок з новин 30.08.2016)



У Бахмуті урочисто відзначили 25-ту річницю Незалежності України (ФОТО)
Влада Бахмута відзначила День Незалежності


QR-Code generated with LudwigQRCode