ФІЛАРМОНІЯ – ДІТЯМ

ФІЛАРМОНІЯ-ДІТЯМ


Незвичайний концерт відбувся 5 травня 2017 року у Чернігівському обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм. До нашого міста завітали цікаві гості - юні скрипалі зі Швейцарії: 14-річний Фредерік Мангольд та 15-річна Емілія фон Альбертіні.

Представляючи юних музикантів, художній керівник та головний диригент академічного симфонічного оркестру «Філармонія» заслужений діяч мистецтв України Микола Сукач зауважив, присутнім у залі, вихованцям чернігівських музичних і мистецьких шкіл та училищ, що вони мають рідкісну нагоду послухати своїх колег, які навчаються в музичних закладах інших країн. «Сьогодні ще один бенефіс – викладача наших молодих виконавців Олександра Гільмана», - повідомив також Микола Сукач. Олександр Гільман має свою історію дружби з нашими музикантами. Учень видатного скрипаля і музичного педагога Захара Брона, він свого часу сам виступав на цій сцені, а два роки тому вже представив і свого учня. Цього дня він хвилювався вже за обох своїх вихованців. Але його учні не підвели, виступили дуже професійно. Фредерік Мангольд виконав концерт для скрипки з оркестром Макса Бруха. Микола Сукач відзначив надзвичайну працьовитість юного музиканта, який вперше виступав на сцені разом з оркестром. А за три попередніх дні репетицій продемонстрував разючий прогрес у майстерності виконання і співпраці з оркестром.

Емілія фон Альбертіні вже досвідчений музикант. Скрипкою займається з п’яти років. У класі Олександра Гільмана навчається три роки і вже неодноразово виступала на різних сценах світу. Вона лауреат Міжнародних конкурсів юних музикантів в Італії у 2011 та 2014 роках, Міжнародного конкурсу юних скрипалів у Бельгії 2012 року. Буває вона і в Києві, адже її мама колишня киянка. Вона також приїхала підтримати доньку разом з двоюрідною сестрою Емілії Валерією, яка за фахом театральний режисер. Валерія якраз і повідомила ще й про акторський талант Емілії, яка нещодавно знялася у головній ролі у короткометражній стрічці «Цвях» Філіпа Сотниченка. Фільм став одним із переможців на Одеському кінофестивалі. Роль Емілії у фільмі співпадала з її роллю у житті: вона грала талановиту скрипальку. На сцені філармонійного центру для чернігівської аудиторії юних музикантів вона блискуче виконала концерт для скрипки з оркестром Ф. Мендельсона разом з академічним симфонічним оркестром «Філармонія» під керівництвом Миколи Сукача.

У другому відділенні молоді слухачі насолоджувалися знаменитою симфонією № 5 Людвіга ван Бетховена.  Диригував академічним симфонічним оркестром філармонійного центру диригент-хормейстер Національної хорової капели України «Думка» Андрій Савчук.

Віра Лобановська

--
Фоторепортаж Віктора Кошмала


QR-Code generated with LudwigQRCode