У ДВОРИКУ ФІЛАРМОНІЙНОГО ЦЕНТРУ МАРІ СПІВАЛА ШЕДЕВРИ ЛУЇ

2024.06.08 Марі

Про творчість під час війни відома українська джазова співачка Марі Жигінас каже так: “Для мене мистецтво, а тим паче музика — реабілітація моєї души, моєї частки людяності та віри в життя. Тому ми продовжуємо співати і намагатимемося відновити почуття!”.

8 червня 2024 року співачка разом з мікрохором “FINGERS” та ансамблем “Palm Band” виступила у Чернігові. І не деінде, а на кращому джазовому майданчику — у затишному дворику обласного філармонійного центру. Численні чернігівські любителі джазу були у захваті від проєкту “Mari Sings Louis”: програма була складені з творів з репертуару Луї Армстронга — творів, що давно стали класикою світового музичного мистецтва.

Співачка переосмислила творчий спадок великого американського джазмена. Тим самим евергріни Армстронга отримали нове звучання, новий дух. А завдяки мікрохору “FINGERS” під орудою Марі Жигінас та гурту “Palm Band” (Дмитро Кришталь – труба, Саїд Сагітов – тромбон, Наталія Лебедева – клавішні, Єгор Абрамов – бас, Данило Корінь – барабани) — і нову гармонійність.

У виступі Марі Жигінас та “FINGERS” було те, чим живе сучасний джаз — щирість, сповненість емоціями, запал. І артисти радо ділилися ними з публікою.

Пресцентр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм


QR-Code generated with LudwigQRCode