“БЕНТЕЖНО-ГЕНІАЛЬНЕ БЕЗУМСТВО” ПІДКОРИЛО НІЖИН

2024.06.09

Після недавньої успішної прем'єри в Чернігові, музична трагікомедія “Бентежно-геніальне безумство” вперше була показана за межами обласного центру.

 

7 червня 2024 року задіяні у виставі актори та музиканти виступили у Ніжинському академічному українському драматичному театрі ім. Михайла Коцюбинського.

 

Як під час прем’єрного показу на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру, так і в день демонстрації вистави в Ніжині, публіка із захопленням спостерігала за дійством, яке поставлене сценаристкою і режисеркою Оксаною Тунік-Фриз. Співрежисером постановки також є Євген Мацак - соліст гурту BENTEGA, джазова музика якого покладена в основу вистави.

 

Нагадаємо, що даний проєкт є результатом творчої співпраці Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм і громадського об’єднання «Єдиний Мистецький Простір Чернігівщини». В його реалізації задіяні майже 30 професійних акторів та музикантів. Серед артистів – і ветеран російсько-української війни…

 

Трагікомедія, яка за сценарієм розгортається в ресторані старої затишної садиби, має гостру соціальну значимість для українського суспільства, яке переживає найстрашнішу війну за останні десятиріччя, наслідки якої ще довго будуть приносити психологічні страждання. Саме тому тема ментального здоров’я у виставі є провідною.

 

Варто відмітити, що Ніжин – не останнє місто, яке побачило виставу. Планується, що у вересні “Бентежно-геніальне безумство” буде також презентовано і столичному глядачу. Перемовини про гастролі вже йдуть.

Найближчий же показ відбудеться на рідній сцені Чернігівського обласного філармонійного центру 20 червня. Онлайн продаж квитків вже відкрито.

 

Пресцентр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм


QR-Code generated with LudwigQRCode