ДО ДНЯ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВНОСТІ

2024.07.15

Пам’ятник Борцям за волю та незалежність України - одне з традиційних місць в Чернігові, куди під час відзначення державних свят приходять жителі обласного центру та його гості для вшанування пам'яті тих, хто виборював, чи зараз змагається за свободу і незалежність України.

День 15 липня 2024 року не став виключенням. До пам’ятника прийшла громадськість, військовослужбовці, представники влади та духовенства. Зокрема, до участі в заході долучився перший заступник голови Чернігівської ОДА Костянтин Мегем, заступниця голови ОДА Жанна Шерстюк, директорка департаменту культури і туризму, національностей та релігій ОДА Людмила Замай, представники ОК «Північ» та інші.

На відзначення Дня Української Державності - свята, яке згідно указу Президента України встановлене на честь хрещення у 988 році князем Володимиром Великим Київської Русі - у виконанні Академічного камерного хору ім. Д.Бортнянського обласного філармонійного центру та учасників заходу прозвучав Державний гімн України. Після чого, секретар Чернігівської єпархії Православної Церква України отець Роман звершив молебень за Україну, українське воїнство та український народ.

Під спів хору ім. Д.Бортнянського  "Тиха Молитва" до підніжжя пам’ятника Борцям за волю та незалежність України лягли квіти. Після чого, запанувала тиша - хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять полеглих за Україну героїв.

Завершила дійство музична композиція «Зродились ми!» у виконанні Академічного ансамблю пісні і танцю “Сіверські Клейноди” Чернігівського обласного філармонійного центру. Артисти присвятили її захисникам та захисницям, які в даний час на різних фронтах боронять Україну від російської агресії.

Під час церемонії покладання квітів до пам’ятника Борцям за волю та незалежність України, з нагоди Дня Української Державності квіти також було покладено до пам’ятника Тарасу Шевченку, до меморіальної стели Героям Небесної сотні та стели загиблим воїнам у російсько-українській війні.

Провела захід артистка Чернігівського обласного філармонійного центру Яна Сидоренко.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм


QR-Code generated with LudwigQRCode