КАПЕЛА БАНДУРИСТІВ НА ПОКРОВСЬКІЙ ТОЛОЦІ

2024.10.05 КБ Покровська толока

5 жовтня 2024 року Капела бандуристів ім. Остапа Вересая на чолі із заслуженою артисткою України Раїсою Борщ та заслуженим працівником культури України Миколою Борщем взяла участь у цьогорічній Покровській книжковій толоці з концертною програмою “Літературно-музична Чернігівщина” з творів чернігівських авторів.

Покровська книжкова толока – кількаденний мистецький фестиваль, що проходить у Чернігові щороку і ставить за мету популяризацію та підтримку української книги, української літератури в найширшому розумінні. Цьогоріч заходи в межах толоки проходили в різних локаціях.

Свою програму “Літературно-музична Чернігівщина” Капела бандуристів ім. Остапа Вересая презентувала в обласному художньому музеї ім. Г. Галагана. Представив колектив глядачам директор музею Юрій Ткач. У програму увійшли твори чернігівських літераторів і композиторів – класиків і сучасних авторів: “Зачарована Десна” Ігоря Шамо, в якій звучить геніальна проза з однойменної повісті Олександра Довженка, “Дніпро й Десна – моя Держава” Миколи Борща і Леоніда Горлача, “Садиба Коцюбинського”Івана Зажитька і Раїси Борщ, “Ноктюрн” Руслани Лісової за твором “Intermezzo” Михайла Коцюбинського, “Голубе Полісся” Петра Зуба, “Весни юності” Раїси Борщ та Анатолія Покришеня, “А ми цілуємось з тобою” Раїси Борщ і Дмитра Іванова, літературно-музична композиція Раїси Борщ “Прийшла війна”, інші твори. “Літературно-музична Чернігівщина різноманітна і багатожанрова”, – підкреслюють артисти.

Виступ Капели бандуристів ім. Остапа Вересая став одним із фінальних акордів програми Покровської книжкової толоки 2024 року.

Пресцентр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм


QR-Code generated with LudwigQRCode