ЧЕРНІГІВСЬКОМУ ХУДОЖНЬОМУ МУЗЕЮ ІМ. Г.ГАЛАГАНА - 35 РОКІВ!

2018.10.11_35y

Чернігівський обласний художній музей імені Григорія Галагана 11 жовтня 2018 року відзначив свій 35-річний ювілей.

Цього дня привітати музейників прийшли їхні колеги із численних установ та організацій культурної сфери Чернігівщини. Приємний подарунок для співробітників та гостей художнього музею зробив і колектив ансамблю пісні і танцю “Сіверські клейноди” Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм під керівництвом Заслуженого діяча мистецтв України Сергія Вовка. Присутні на урочистостях були зачаровані старовинною українською бароковою музикою та танцями козацької старшини у виконанні прославленого чернігівського гурту.

Вітаючи присутніх з ювілеєм художнього музею, заступник генерального директора обласного філармонійного центру Олександр Соломаха зробив акцент на давніх дружніх і партнерських зв`язках, що налагоджені між обома закладами культури. - Вже не один рік ми реалізуємо низку спільних проектів, покликаних популяризувати культуру Чернігово-Сіверського краю. Це і “Ніч у музеї” і “Різдво у європейському стилі” та багато інших. І я вірю, що з часом наша співпраця лише поглиблюватиметься — на користь справи і радість людям, - резюмував пан Олександр.

У свою чергу, директор Чернігівського обласного художнього музею ім. Г. Галагана Юрій Ткач подякував Чернігівськогому обласному філармонійному центру за співпрацю та висловив надію, що наступні роки будуть такими ж плідними на нові і цікаві проекти.

Завершилися урочистості у художньому музеї відкриттям нової експозиції, основою якої стали подаровані твори музею від сучасних митців, меценатів та благодійників.

Довідково
Чернігівський обласний художній музей ім. Григорія Галагана, розташований на території древнього княжого міста, у пам'ятці архітектури XIX століття.

Основу музейного зібрання складає унікальна колекція Галаганів, репрезентована творами західноєвропейського та вітчизняного мистецтва XVII-XIX століть, народною картиною, зокрема славнозвісними Козаками Мамаями, портретами представників восьми поколінь цього знаного козацько-старшинського роду та їх відомих родичів – Розумовських, Дараганів, Маркевичів, Ламсдорфів.

Значну частину фондового зібрання складають твори декоративно-ужиткового мистецтва України, створені як художниками-професіоналами, так і самобутніми майстрами протягом майже двох століть. Аплікація, вишивка та розпис, вироби зі скла та порцеляни, кераміки та дерева представлені відомими іменами родини Саєнків, М.Тимченко, М.Примаченко, І.Апполонова, Г.Денисенка, А.Штепи та багатьох інших знаних майстрів.

Самобутньою є і колекція народної іграшки України, Росії та Білорусії, що налічує близько 350 експонатів з дерева, глини, соломи та тіста, і є яскравим проявом національної культури наших народів.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру
фестивалів та концертних програм
тел.: (0462) 675-431

Фото Василя Катімана


QR-Code generated with LudwigQRCode