«СІВЕРСЬКІ КЛЕЙНОДИ» НА «ОСІННЬОМУ FESTІ»

2019.10.19_Autumn_Fest

Кіптівська громада стала одним з переможців конкурсу Міністерства культури, молоді та спорту України «Малі міста - великі враження». «Конкурс покликаний показати значний культурний спадок невеликих містечок та громад нашої держави, а також залучити можливості децентралізації для перетворення малих містечок  на самостійні  центри з власним унікальним культурним ресурсом»,  - повідомили у прес-службі міністерства.

Проект Кіптівської громади, який підтримала експертна рада, називається «Всеукраїнський фестиваль «Осінній Fest». Його автор Ірина Дубик зазначила: «Гасло фестивалю – «Активний вихідний для любителів екстриму із присмаком сільського колориту та єднання з природою».

Родзинками «Осіннього Festу», який відбувся 19 жовтня 2019 року, стали кінні катання лісовими стежками, «тихе полювання», цікаві локації, які розкривали громаду через призму традиційної мультикультурної кухні і таке інше. 

Окрасою ж мистецької програми Всеукраїнського фестивалю «Осінній Fest» у Кіптях став концерт Академічного ансамблю пісні і танцю «Сіверські клейноди» обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм (художній керівник та головний диригент – заслужений діяч мистецтв України Сергій Вовк). Вокально-хореографічні композиції, які увійшли у концертну програму ансамблю, представлену численним глядачам, підкреслили розмаїття культурних традицій Сіверського краю і різних регіонів України.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм

тел.: (0462) 675-431

за матеріалами сайту Кіптівської ОТГ


QR-Code generated with LudwigQRCode