УРОЧИСТОСТІ З НАГОДИ 30-Ї РІЧНИЦІ НЕЗАЛЕЖНОСТІ

24 серпня 2021 року, у 30-у річницю Незалежності України, на Красній площі Чернігова пройшли урочистості з нагоди ювілею нашої держави. Участь в них взяли і представники обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

У Чернігові святкові заходи розпочалися у Катерининському храмі з молебня за Україну. На Красній площі розгорнулася виставка техніки, що перебуває на озброєнні в підрозділах Збройних Сил України, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Державної служби з надзвичайних ситуацій. На Алеї Героїв розпочала роботу виставка-ярмарок майстрів декоративно-прикладного мистецтва.

На моніторі, встановленому на площі, відбувалася пряма трансляція урочистих заходів з Києва за участю Президента України Володимира Зеленського.

Згодом пролунала фанфара та Державний Гімн України у виконанні духового оркестру філармонійного центру під диригуванням заслуженого діяча мистецтв України Анатолія Ткачука. Учасники заходу, в тому числі голова облдержадміністрації В’ячеслав Чаус, перший заступник голови обласної ради Ніна Лемеш, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, поклали квіти до меморіальних стел “Герої не вмирають” та Героям Небесної сотні. З нагоди Дня Незалежності України квіти від керівництва області і міста та всіх учасників зібрання були також покладені до пам’ятного знаку “Борцям за волю і незалежність України” та пам’ятника Тарасові Шевченку.

У супроводі духового оркестру обласного філармонійного центру військовим маршем Красною площею пройшли парадні розрахунки Академії державної пенітенціарної служби та військової частини Т0500 8-го навчального Чернігівського центру Держспецтрансслужби.

Також у першій половині святкового дня пройшла церемонія погашення конверта з оригінальною поштовою маркою, присвяченого 30-річчю проголошення Незалежності України.

А на території Національного архітектурно-історичного заповідника “Чернігів стародавній”, на древньому Валу, відбулося театралізоване, з елементами історичної реконструкції, відкриття оновленої туристичної локації. Очільники області та міста з нагоди 30-річчя Української Незалежності звернулися з вітальними словами до учасників урочистостей, до всіх жителів та гостей Чернігівщини.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм


QR-Code generated with LudwigQRCode