НОВОРІЧНИЙ ПОДАРУНОК ВІД ОРКЕСТРУ «ФІЛАРМОНІЯ», СЕРГІЯ СУЛІМОВСЬКОГО І ОЛЬГИ ПЕЧКО

2018.12.23

Святковий подарунок зробили своїм шанувальникам артисти Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” та солісти Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм заслужений артист України Сергій Сулімовський та лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів Ольга Печко. Їх спільний новорічний концерт, в якому прозвучали світові хіти, став однією з найпомітніших подій зимового концертного сезону.

“Ми даруємо глядачам святковий новорічний концерт, в якому звучать справжні хіти світової музики, - каже Ольга Печко. - Я вже неодноразово виходила на сцену з Академічним симфонічним оркестром “Філармонія”, і для мене завжди свято виступати з колективом, який знають не тільки в Україні, а й в усьому світі”. “Разом з оркестром “Філармонія” я вперше багато років тому виконав пісню Тараса Петриненка “Україна”, - згадує Сергій Сулімовський. - Потім були “O sole mio”, арія Каварадоссі з опери “Тоска”... Тоді це була для мене велика честь — виступати з таким оркестром. Років десять нам не вдавалося попрацювати разом. Тепер для мене честь просто величезна — знову зустрітися на сцені і зробити новорічний подарунок для всіх, хто прийшов на наш святковий концерт”.

За словами художнього керівника та головного диригента оркестру “Філармонія” - заслуженого діяча мистецтв України Миколи Сукача, хотілося внести трошки інших фарб в традиційний новорічний концерт. «Зазвичай ми грали прекрасні твори класиків, - зазначає Микола Сукач. – Але ж є і інший матеріал. У нас багато різних програм. Наприклад, під час гастролей за кордоном ми граємо і симфо-рок, і бродвейські мелодії. Крім того, такі виконавці як Сергій Сулімовський і Ольга Печко повинні мати можливість виступити з великим колективом. Я сподіваюся, наша співпраця принесла їм задоволення».

У концертну програму увійшли твори класиків симфонічної музики — Петра Чайковського, Бедржиха Сметани, провідних композиторів сучасності — Ендрю Ллойда Веббера, Ганса Ціммера, знамениті італійської пісні - "O surdato ’nnammurato ", "Parlami d'amore, Mariù", "O sole mio", "La tua semplicita", музика з кінофільмів, а також хіти Доллі Партон, Адель, гуртів  Queen, Europe... Завершальним акордом концерту стала безсмертна пісня групи ABBA “Happy New Year” - як побажання щастя і миру в році, що наступає.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру
фестивалів та концертних програм
тел.: (0462) 675-431

Фото Андрія Ясного та Віктора Кошмала

2018.12.23_новорічний концерт


QR-Code generated with LudwigQRCode