ЛАРИСА РОГОВЕЦЬ НА СЦЕНІ ЧЕРНІГІВСЬКОГО ФІЛАРМОНІЙНОГО ЦЕНТРУ

ВОКАЛЬНИЙ АБОНЕМЕНТ. ЛАРИСА РОГОВЕЦЬ

Концертна програма із циклу «Вокальний абонемент» відбулася 15 жовтня 2017 року за участі народної артистки України Лариси Роговець. Її глибокому й сильному меццо-сопрано підвладні і класичні оперні арії, й чарівні романси. А українські народні пісні «Ой, не світи, місяченьку» і «Нащо мені чорні брови» на слова Т. Шевченка, виконані Ларисою Роговець з надзвичайною вокальною майстерністю, стали окрасою концерту. Акомпанував співачці лауреат міжнародних конкурсів Віктор Заяць. Вів програму автор творчого проекту «Вокальний абонемент» заслужений діяч мистецтв України, доктор філософії, мистецтвознавець Олег Васюта. Він поінформував публіку про твори, відібрані для цієї концертної програми, про широкий і різноманітний репертуар Лариси Роговець. Характеризуючи вокальні особливості співачки, Олег Васюта звернув увагу на її вільне володіння голосом і широкий діапазон, глибоке, проникливе звучання у всіх регістрах.

Окрім концертної діяльності, Лариса Роговець також відомий і шанований педагог, викладач і завідувачка відділом сольного співу вокального відділення Чернігівського музичного коледжу ім. Л.М. Ревуцького. Вона пишається своїми ученицями, багато з яких нині продовжують навчання за фахом у вищих навчальних закладах Одеси, Києва, Харкова, Львова. Серед її випускниць є і професійні співачки, лауреати численних конкурсів. Нещодавно, у травні цього року, чернігівська публіка насолоджувалася прекрасним концертом за участю вихованок Лариси Роговець: лауреата міжнародних конкурсів, солістки оперної студії Національної музичної академії ім. П.І. Чайковського Юлії Литвинової, а також лауреата І премії фестивалю-конкурсу музичного мистецтва «Харківські асамблеї» Діани Мазур, лауреата премії конкурсу «Перлини мистецтв» Юлії Макаренко, вокалісток Анастасії Буряк, Олесі Січкарчук, Віталіни Турейської, Анни Ященко, Марії Шумар. Молоді артистки вражали глядачів яскравими образами, гарною вокальною технікою, навичками ансамблевого співу та акторською майстерністю.

Як зауважила в інтерв’ю Лариса Роговець, концерти творчого проекту «Вокальний абонемент» надзвичайно важливі для майбутніх співаків, оскільки дають можливість почути вокальні твори у живому виконанні, спостерігати своєрідний майстер-клас, вчитися акторській майстерності. «Студенти, які навчаються на вокальному відділенні, мають слухати ці твори у живому виконанні, мають знати зразки, як це виконується, як можна використовувати свої вокальні здібності. Сьогодні на концерті було багато студентів вокального відділу», - із задоволенням відзначила Лариса Роговець.

Віра Лобановська


QR-Code generated with LudwigQRCode