ЛАРИСА ЛИТВИН НА СЦЕНІ ЧЕРНІГІВСЬКОГО ФІЛАРМОНІЙНОГО ЦЕНТРУ

ЛАРИСА ЛИТВИН. СОЛЬНИЙ КОНЦЕРТ

28 жовтня 2017 року чернігівці та гості міста мали нагоду насолоджуватися чудовим колоратурним сопрано солістки Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм Лариси Литвин. У сольному концерті «Світова оперна класика» прозвучали найскладніші твори для колоратурного сопрано світового визнання: Арія Джильди з опери «Ріголетто» Дж. Верді; Каватина та Арія Лючії з опери «Лючія ді Ламмермур» Г. Доніцетті; Каватина Розіни з опери «Севільський цирульник» Дж. Россіні; Вальс Джульєтти з опери «Ромео і Джульєтта» Ш. Гуно; Арія Снігуроньки з опери «Снігуронька» М. Римського-Корсакова; Арія Шемаханської цариці з опери «Золотий півник» М. Римського-Корсакова; Вальс Венери з опери «Енеїда» М.Лисенка та інші шедеври оперної класики.

Лариса Литвин працює солісткою Чернігівського обласного філармонійного центру з 1989 року. Вона – випускниця Донецького державного музично-педагогічного інституту ім. Сергія Прокоф’єва. Володіє яскравим колоратурним сопрано повного діапазону. За час своєї творчої діяльності підготувала і виконала багато різноманітних сольних концертних програм. Серед них: «Сонячне безмежжя вальсу», «Вечір романсу», «Ой, співаночки мої», «Краса української пісні», «Концерт до 100-річчя Анатолія Кос-Анатольського». Співпрацювала у концертах з колективами Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм: Духовим оркестром, Камерним хором ім. Дмитра Бортнянського, Капелою бандуристів ім. Остапа Вересая. Брала участь у багатьох гастрольних поїздках, у тому числі до Німеччини.

Цього вечора публіка як завжди тепло вітала співачку, а також інших учасників концерту: лауреата міжнародного конкурсу Андрія Рекуна (тенор), Юлію Бавадкжи (сопрано), Аллу Тарасову (сопрано). Акомпанував співакам лауреат міжнародних конкурсів піаністів Віктор Заяць. Вів концертну програму Дмитро Обєдніков.

Віра Лобановська


QR-Code generated with LudwigQRCode