ВЕЧІР БАРОКО ВІД СОЛІСТІВ ХОРУ ІМЕНІ Д. БОРТНЯНСЬКОГО

ВЕЧІР БАРОКО

Вишукане, урочисте, незвичайне і прекрасне музичне свято влаштували для своїх шанувальників артисти академічного камерного хору ім. Д. Бортнянського Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм. 6 грудня 2017 року вони організували творчий вечір у стилі бароко. Стиль пишний і урочистий, що якнайкраще налаштовує на очікувані Різдвяні й Новорічні свята. А ще для цього стилю характерний синтез різних видів мистецтв. І музичний вечір відбувся в обласному художньому музеї ім. Г.П. Галагана, у самій «Галаганівській залі», де представлений живопис творців 18-19 століття.

Ідея такого оригінального дійства виникла у художнього керівника та головного диригента хору Івана Богданова, який намагається кожний виступ свого колективу наповнити не тільки мистецькою, а й просвітницькою складовою. У вступному слові він пояснив глядачам роль і місце мистецтва епохи бароко в загальній історії, охарактеризував музику бароко як надзвичайно яскраву, навіть екзальтовану, що прагне до максимального шику, найширшої палітри барв.

Твори видатних композиторів і музикантів тієї далекої епохи вимагають неабиякої вокальної майстерності, що й продемонстрували артисти хору. Івану Богданову вдалося виростити цілу когорту чудових сольних виконавців, яким керівник дає можливість зростати і розвиватися і як сольним співакам, і як драматичним артистам. Твори А. Вівальді, Й.С. Баха, Г. Генделя, Т. Джордані, Дж. Перголезі, Г. Перселла виконували солісти академічного камерного хору імені Д. Бортнянського Юлія Діаковська, Єлизавета Лудінова, Надія Мовлян, Ольга Новик, Ольга Парфенок, Євгенія Попудренко, Ірина Попудренко, Андрій Рекун, Алла Тарасова, Рафаель Юзбашев. Акомпанувала на роялі Марина Найдьон.

Особливу подяку Іван Богданов висловив репетитору з вокалу Єлизаветі Лудіновій, з появою якої в колективі і став можливим такий проект. Велика вдячність також і директору обласного художнього музею ім. Г.П. Галагана Ірині Ральченко, яка активно підтримала цей цікавий мистецький проект. «Галаганівська зала» дуже вдало облаштована під концертну залу. Там чудова акустика, старовинний інтер’єр, а майстерність співаків і музикантів створюють неповторну атмосферу витонченості й гармонії високого мистецтва.

Віра Лобановська


QR-Code generated with LudwigQRCode