СЛАВА СМІЛИВЦЯМ, ЩО СМІЮТЬ КОХАТИ!

КВИТОК У КІНО


Всіх щасливих закоханих і хто тільки мріє про справжнє кохання привітали в Чернігівському обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм 13 та 14 лютого 2018 року. Це були особливі концерти, наповнені зворушливими історіями та веселими й дотепними номерами. Режисер-постановник Дмитро Обєдніков у костюмі вільного художника був за пультом у глядацькій залі і звідти керував дійством. Заради глядачів він змусив зірок філармонійного центру перетворитися у ці вечори в експонатів музею! Але їм сподобалося, бо це був «Музей кіно», і артисти представляли у ньому героїв відомих фільмів.

«Квиток у кіно» - назва концертної програми. Це виявився квиток у світ шедеврів світового та вітчизняного кінематографа, майстерно й зі смаком відібраних та поєднаних у заворожливому романтичному дійстві.

З великих екранів дивилися на нас улюблені актори минулих років, багатьох з яких вже немає на цьому світі. Але вони прожили яскраво і з любов’ю, і тому досі з нами в думках, світлих ностальгічних почуттях, у піснях, у мудрих посланнях, що залишили для нас. У цей романтичний вечір з волі чародія режисера вони ніби зійшли сюди з екранів.

Перед глядачами оживали яскраві й незабутні герої легендарних фільмів: “За двома зайцями”, «В бій ідуть одні старики», «Червоної рути», «Титаніка», «Бурлеска», «Звичайного чуда», “Ах, водевіль”, “Мулен Руж” та інших стрічок, які стали класикою світового кіно.

Талісманом вистави став образ Чарлі Чапліна у виконанні тендітної Ірини Єрмакової. Від екскурсовода «Музею Кіно», якого уособлювала ведуча Інна Василенко, глядачі дізналися, що саме завдяки «…великому Чарлі Чапліну кіно стало мистецтвом». Екскурсовод сумлінно вела публіку через усю програму, насичену колоритними персонажами, хвилюючими епізодами і незабутніми піснями, встигнувши при цьому прочитати й своєрідну міні-лекцію про цікаві подробиці загадкового й вабливого світу кіно.

Сильний і проникливий голос Марини Маккей надавав нового звучання відомим хітам. Співачка цього вечора демонструвала різні грані свого таланту, від хвилюючої лірики – до комедійних номерів. Чарівна й загадкова Марина Коваленко, виконуючи відомі композиції, ніби зійшла зі стрічок знаменитих мюзиклів – яскраві й сучасні номери у супроводі балету «Екватор» прикрасили концертну програму. Ольга Печко вражала публіку знаменитими хітами, не поступаючись оригінальним версіям. Щемливу пісню про кохання проникливо виконала Іванна Коцур. Ліричну лінію продовжив ніжною піснею «Ніч яка місячна» Сергій Сулімовський. Світлі й ностальгічні почуття викликав у глядачів зворушливий номер «експонатів із зали історичного кіно», як жартівливо представила ведуча солістів Володимира Гришина та Тетяну Олійник, що органічно вписали в сьогодення забуту композицію з минулого.

У комедійних номерах давно й чудово почувається Володимир Гришин. У парі з Ніною Коцур вони порозважали публіку відомою історією про невезучу маркізу. Смішний і водночас вишуканий номер продемонстрували наші п’ятеро мужніх співаків: Володимир Гришин, Сергій Сулімовський, В’ячеслав Петрик, Богдан Тонкошкурий та В’ячеслав Мацвійко. Вони урочисто вийшли на сцену у фраках, з пюпітрами. Публіка очікувала принаймні «О соле міо», а почула жартівливу пісню – артисти майстерно зіграли на контрасті. У комедійному жанрі відзначилася також і Світлана Пилипенко.

Не оминули увагою й індійське кіно, про яке ведуча сповістила приголомшливі факти: найбільше фільмів у світі продукує саме Боллівуд – 750 фільмів на рік, тобто по 2 на день! Знамениту композицію загадкової Індії виконали Олена Близнюк та Світлана Примак. Циганську тему, без якої також не обійтися у розмові про кіно й пісні, представляли Сергій Сулімовський, Олена Близнюк, Світлана Примак, Богдан Тонкошкурий, Вʼячеслав Петрик та Костянтин Слободенюк.

Балет «Екватор» під керівництвом Віктора Войникова своїми хореографічними постановками створював ефект реального дійства, яке ніби зійшло з екрану кінотеатру. Артисти балету супроводжували вокальні номери, підсилюючи образи кожної пісні.

«Слава сміливцям, що насмілюються кохати, знаючи, що цьому настане кінець! Слава безумцям, які живуть собі, ніби вони безсмертні…» - ці пронизливі слова залишив для нас барон Мюнхаузен з однойменного фільму, який мав сміливість не підкорятися стереотипам, а жити за покликом свого серця, коли любов є сенсом життя. Саме про це – свято День Закоханих, про це – чудове мистецьке творіння колективу Чернігівського філармонійного центру фестивалів та концертних програм та його режисера-постановника Дмитра Обєднікова – святковий концерт «Квиток у кіно».

На романтичній хвилі від концерту до Дня Закоханих плавно переходимо до наступної програми від улюблених артистів. Вже зовсім скоро, а саме 6, 7 та 8 березня 2018 року, збираємося знову у Чернігівському обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм на святковий концерт «Для вас, кохані жінки!»

Віра Лобановська
-----
Фоторепортаж - Віктор Кошмал

Довідково: У концертній програмі «Квиток у кіно» до Дня Закоханих 13 та 14 лютого 2018 року взяли участь: заслужені артисти України Володимир Гришин та Сергій Сулімовський; заслужена артистка естрадного мистецтва України Ніна Коцур; заслужений працівник культури України Світлана Пилипенко; лауреати міжнародних та всеукраїнських конкурсів Марина Маккей, Марина Коваленко, Ольга Печко, Тетяна Олійник, В’ячеслав Мацвійко, Іванна Коцур, Олена Близнюк, Світлана Примак; солісти філармонійного центру Богдан Тонкошкурий, Вʼячеслав Петрик, Макс Пузан; артисти філармонійного центру Костянтин Слободенюк, Ірина Єрмакова; лауреат міжнародних конкурсів Театр танцю "ЕКВАТОР" у складі Віктора Войникова (керівник колективу), Ольги Кузьменко, Івана Кузьменка, Марії Лагути, Таїсії Коваленко; ведуча - лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів Інна Василенко. Звукорежисер - Володимир Попов. Режисер-постановник вистави - Дмитро Обєдніков.


QR-Code generated with LudwigQRCode